OPEN DEUR Festival bij kasteel Helmond

Inhoud

Op 24 april is het OPEN DEUR Festival bij kasteel Helmond.
Tussen 11.00 en 17.00 laten tal van (vrijwilligers)organisaties zien wat zij in huis hebben. Beleef wat Helmond te bieden heeft!

Ga met het IVN een wandeling door de kasteeltuin maken, rijdt een rondje met een Duofiets, ga met de kinderen gedichten maken, haal iets leuks uit een grabbelton en luister naar muziek en zie andere optredens op het podium. Kortom, een fantastisch Helmonds festival om bij te zijn!

Vanaf 14.00 uur vindt op het podium de Tijdveiling plaats. Een veiling waarbij je met uren vrijwilligerswerk kan betalen! Kom ook bieden op fantastische producten, diensten en belevenissen en zoek direct jouw vrijwilligerswerk (waarmee je dus betaald) uit bij een van de organisaties die zich presenteren op het festival.

 

Time Table podium en belevenissen:

- Doorlopend ritjes met de DUOfiets
- Elk uur met IVN een wandeling

Tijd   Programma 
11.00u - 12.00u:   DJ Muziek en/of optreden
12.00u:   Openingsspeech
12.30u - 13.30u:   Band Home Computer Museum
13.30u - 14.00u:   Zumba
14.00u - 15.00u:   Tijdveiling
15.00u - 16.00u:   Optreden Helmonds Muziek Corps en/of DJ muziek
16.00u:   Einde muziek

Vanaf 14.00 uur vindt op het podium de Tijdveiling plaats. Een veiling waarbij je met uren vrijwilligerswerk kan betalen! Kom ook bieden op fantastische producten, diensten en belevenissen!

De tijdveiling werkt als volgt:

  1. Bedrijven of instellingen bieden (gratis) aantrekkelijke producten of diensten (kavels) aan op Tijdveiling.

  2. Mensen als individu of team, dat kan dus ook een bedrijfsteam zijn, bieden met uren i.p.v. geld op deze producten of diensten.

  3. Op 24 april om 14.00 uur gaan de producten en diensten ‘onder de hamer’ en wordt er geboden vanaf de tijd die al op de website geboden is op de kavels.

  4. Wie de meeste tijd heeft geboden, wint.

  5. De winnaar maakt op 24 april afspraken met een vrijwilligersorganisatie naar keuze om de tijd als vrijwilliger in te zetten.
    Op het OPEN DEUR festival is een markt waar vrijwilligersorganisaties zich voorstellen, zodat de winnaar een keuze kan maken.

  6. Na het laten zien van de concrete afspraken aan de organisatie, wordt de prijs overhandigd.

Zo krijg je bij het winnen van een leuke prijs, ook de ervaring om te vrijwilligerswerk te proberen.
Je mag zelf kiezen waar je dit vrijwilligerswerk gaat doen, het is dus altijd iets wat bij je past!

Aanwezige organisaties:

Home Start/Humanitas Helmond, Dierenambulance, St. Duo fietsen, Zorgboog, Speeltuin Leonardus , Home Computer Museum, Savant, Stichting Volksuniversiteit Helmond, Heemkundekring Helmont, Beebizzy, Amnesty International Helmond, Dagelijks leven (hurkhuis), Hart voor Brouwhuis-Rijpelberg, St. Ouders en Jeugzorg, IVN, Bibliotheek Helmond, Surprise Brigade, Stichting Zelfhulpnetwerk, Speeltuin Helmond-West, St. Speel je mee, St. dierenparken Helmond, Annatheater, Helmond voor Elkaar/ MAS, Stadsleerbedrijf, Vluchtelingenwerk, Museum kasteel Helmond.