Plezier op school - zomercursus voor aanstaande brugklassers

Inhoud

Voor wie

Voor aanstaande brugklassers uit de gemeente Helmond die het moeilijk vinden om met anderen om te gaan en/of gepest worden en die beter voor zichzelf willen leren opkomen en na de zomervakantie met meer plezier en zelfvertrouwen naar de middelbare school willen gaan.

Doelstelling/resultaat

Voor aanstaande brugklassers uit de regio Helmond die het moeilijk vinden om met anderen om te gaan en/of gepest worden en die beter voor zichzelf willen leren opkomen en na de zomervakantie met meer plezier en zelfvertrouwen naar de middelbare school willen gaan.

Denk je al veel na over je nieuwe school na de zomer? Wil je graag een goede start maken in de brugklas maar zie je daar tegenop? Misschien vind je het moeilijk nieuwe vrienden te maken of ben je bang dat je nergens bij gaat horen? Of vind je de overgang heel erg spannend en kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Gun jezelf dan een leuke tweedaagse training met andere jongeren die er ook zo over denken.

Inhoud

Plezier op school helpt je bij het maken van een goede start in de brugklas. De training bestaat uit een kennismakingsgesprek met jou en je ouders. Voor jou zijn er twee hele dagen training samen met andere aanstaande brugklassers. Rond de herfstvakantie kom je als groep nog eens samen om te bespreken hoe het met jullie gaat. Indien gewenst is er een telefonische afsluiting met je ouders. 

Wat gaan we tijdens de training doen? 
Op een leuke en gezellige manier gaan we oefenen met:

  • contact leggen met andere kinderen een praatje maken, goed luisteren, duidelijk praten, invoegen in een groep;
  • opkomen voor jezelf;
  • omgaan met plagen en pesten;
  • lichaamshouding, oogcontact en stemgebruik;
  • helpende en niet-helpende gedachten.

Data

Maandag en dinsdag 12 en 13 augustus
van 9.30 - 16.30 uur 

Aanmelden

Schrijf je in via onderstaand formulier

Bedoeld voor
basisschoolleerlingen uit groep 8 uit de regio Helmond
Start
Maandag 12 augustus
9.30 - 16.30 uur

Locatie:
Wijkhuis de Brem
Rijpelplein 1 - HELMOND
Data
maandag 12 augustus
dinsdag 13 augustus
Inschrijfformulier

Mijn gegevens