David Koppe
Datum

Een inkijkje in de werkdag van jongerenwerker David

Inhoud

Stap in de wereld van David, een enthousiaste jongerenwerker bij LEVgroep, en ontdek hoe zijn typische werkdag eruitziet.

David begint zijn werkdag vaak in de middag, waar het team bij elkaar komt om de week te plannen. Ze bespreken signalen uit hun mailbox en bepalen welke collega de juiste expertise heeft voor elk signaal. Een van de strategieën die ze hebben ingezet om het welzijn van jongeren te verbeteren, is het geven van presentaties over het jongerenwerk aan externe jeugd- en gezinswerkers. Deze presentaties helpen de jeugd- en gezinswerkers om meer kennis te krijgen over het jongerenwerk. 

Na het teamoverleg gaat David aan de slag met en voor de jongeren, wat hij het liefste doet. Zijn dag begint met een afspraak bij de gemeente Laarbeek om te praten over het welzijn van jongeren. Vervolgens sluit hij zich aan bij zijn collega-jongerenwerkers bij het Jongerencentrum in Laarbeek, waar jongeren komen om te relaxen of voor een goed gesprek. Aan het einde van de middag werkt David zijn e-mails bij en beantwoordt hij vragen van jongerenwerkstagiaires die volgende week beginnen. 

Tegen de avond is het tijd om de LEVjas aan te trekken en de straat op te gaan voor ambulant werk. Dit doen ze meerdere avonden per week om zichtbaar te zijn waar de jongeren zich bevinden. Ze maken een praatje met jongeren om te begrijpen wat er speelt in hun leven. Deze avond hebben ze veel vragen gehoord over financiële zaken bij jongeren. David maakt aantekeningen van deze signalen op zijn laptop voor het integrale teamoverleg van morgen. Deze belangrijke signalen kunnen waardevol zijn voor zijn collega's bij Sociaalraadsliedenwerk. 

Samen met zijn jongerenwerkcollega's ronden ze hun werkzaamheden af en David stapt met een voldaan gevoel in zijn auto. Morgen weer een nieuwe dag vol kansen om het leven van jongeren in Laarbeek positief te beïnvloeden. 

Als je geïnspireerd bent door David's passie voor het jongerenwerk en je graag deel wilt uitmaken van het jongerenwerk bij LEVgroep om jongeren te ondersteunen en te begeleiden, dan is dit jouw kans! Solliciteer vóór 9 oktober om samen met LEVgroep te werken aan het welzijn van jongeren in Laarbeek. David's verhaal laat zien dat dit werk uitdagend en belonend is, waar elke dag nieuwe mogelijkheden biedt om het verschil te maken. Word de jongerenwerker die je altijd al hebt willen zijn bij LEVgroep!

Solliciteer direct

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen