Annabel werkdag
Datum

Een inkijkje in de werkdag van onze Frontoffice medewerker Annabel

Inhoud

Om 08.45 uur loop ik het kantoor binnen en begroet mijn collega’s, leg ik mijn lunch in de koelkast, pak mijn spullen en start onder het genot van een kopje thee mijn laptop op. Om 09.00 uur gaat mijn werkdag beginnen en het is altijd een verrassing hoe de dag eruit gaat zien.

Wat elke dag terugkomt is de inloop. De inwoners van Gemeente Oirschot komen en gaan. Ik vergelijk mijn werkplek wel eens met een bijenkorf, heel dynamisch! Komen ze voor een afspraak, dan heet ik ze welkom, ik biedt ze iets te drinken aan en laat de betreffende collega weten dat haar of zijn afspraak er is. We hebben ook spreekuren, zoals het vluchtelingenspreekuur, de formulierenbrigade, participatie etc.

Er komen ook inwoners met vragen. Vragen over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Bijvoorbeeld: "Het gaat niet zo goed met mijn ouders, is het mogelijk om huishoudelijke hulp te krijgen?”. Ik vraag door want vaak is de situatie anders dan de eerste vraag doet vermoeden. Gaat het echt alleen om huishoudelijke hulp en kan de inwoner en zijn of haar omgeving daar zelf niks in betekenen, dan vullen we samen de aanvraag in. Veel vragen zijn hulpvragen, bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren, ik verwijs ze dan naar onze formulierenbrigade. Niet iedereen spreekt Nederlands dus het is ook een leuke uitdaging om toch de vraag naar boven te krijgen. Maar er zijn ook mensen die graag iets voor een ander willen betekenen en die breng ik in contact met onze coördinator vrijwilligerswerk.

Om 12.30 uur ga ik samen met mijn collega’s van mijn lunch genieten. De telefoon...deze rinkelt vaak de hele dag want de inwoners van Gemeente Oirschot weten ons ook op deze manier te vinden. Ik probeer zo klantvriendelijk mogelijk iedereen te helpen. Maar ook zorgverleners bellen regelmatig om iets te overleggen met collega’s. Tussen de bedrijven door vul ik de vaatwasser, controleer ik de voorraad, zet de containers buiten, neem ik pakjes in ontvangst, overhandig ik formulieren voor gehandicaptenparkeerkaarten, bijzondere bijstand of de mantelzorgwaardering, reserveer ik ruimtes voor collega’s en ga zo maar door.

Na de lunch werk ik mijn eigen mail bij en die van LEVgroep Oirschot. Naast inwoners en directe collega’s, komen er ook veel externen bij ons over de vloer. Ik maak regelmatig een praatje met ze zodat ik weet waar ze zich mee bezig houden want hoe meer ik weet, des te beter kan ik de inwoners helpen. Om de gemeente en inwoners te helpen bij het leerlingenvervoer, volg ik op dit moment een cursus. Daar lees ik in de namiddag nog het een en het ander over.

Om 17.00 uur is het einde werkdag. Ik ga afsluiten, opruimen, zet de vaatwasser nog even aan en sluit voldaan de deuren, samen met een collega. Het werk is dan echt klaar en ik ga van mijn avond genieten.

--

Op dit moment zoeken wij een medewerker Frontoffice Sociaal Werk voor een nieuwe locatie in Oirschot. Ben je na het lezen van Annabel haar werkdag enthousiast geworden? Reageer vóór 26 november 2023 op de vacature en wie weet word jij onze nieuwe collega. 

Solliciteer direct

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen