J positief blijven
Datum

Het verhaal van J. : Positief blijven

Inhoud

Als tiener ben ik door omstandigheden vroeg van huis gegaan en hangjongere geworden. Moeilijke dingen die ik meemaakte heb ik door de jaren heen verwerkt.

Dit maakte dat ik sterker en bewuster en met meer vertrouwen in het leven stond. Daar is mijn verlangen om jeugd en jongeren te begeleiden ontstaan. Ik heb daar scholing voor gevolgd en zet me er inmiddels al ruim 28 jaar voor in.

Jaren later kreeg ik een ongezonde relatie. Na een escalatie stond ik er met 2 kleine kinderen alleen voor. Dit was een pittige tijd. Ik kon niet fulltime werken, had weinig te besteden en letterlijk geen geld om brood te kopen. Ik moest het hebben van vrienden die een boodschappentasje bij mij afleverden. Ik voelde me erg klein, maar ook zeker dankbaar en leerde tevreden te zijn met kleine dingen. Pas na 2 jaar waren zaken rondom de scheiding en aanvullende uitkering pas iets beter geregeld.

Als klap op de vuurpijl moest ik vanwege een verkeersongeval 3 jaar lang, 3 dagen in de week revalideren in het ziekenhuis, waardoor werken niet meer ging. Ik moest hulp vragen bij WMO en participatiewet. Voorzieningen voor minima hebben mij en mijn kinderen zeker geholpen. Door mijn positieve instelling, en omdat ik een doorzetter ben, ben ik met de blijvende restschade zoveel mogelijk hersteld. In plaats van zitten piekeren om wat niet gaat, heb ik gekeken naar wat wél gaat. Zo ben ik, naast het moeder zijn en zover pijnklachten het toelieten, als vrijwilliger actief gebleven. (met mijn mond was niks mis) Tijdens mijn revalidatie heb ik een studie life-coach gevolgd. 

Inmiddels ben ik als trotse moeder van 2 tieners weer aan het werk als begeleider voor kwetsbare jongeren. Wat mij altijd heeft geholpen en nog steeds, is in alle omstandigheden “positief en dankbaar” te blijven en mogelijkheden te zien.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen