LEVgroep

Wall of fame voor Helmondse vrijwilligers

Woensdag 7 december is het de Nationale dag van de vrijwilliger. De Helmondse vrijwilligers (de sterren van 0492) worden op deze dag met verschillende acties bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. De actie wordt georganiseerd door LEVgroep in opdracht van Gemeente Helmond.
‘Dit jaar hebben we veel vraag gehad naar de presentjes. 145 Helmondse organisaties hebben zich aangemeld om presentjes voor hun vrijwilligers op te halen. Dat is een stuk meer dan verwacht. In totaal komt dit neer op meer dan 7000 vrijwilligers die op 7 december bedankt worden!’ zegt Yvonne Verbakel, projectcoördinator bij LEVgroep.

De vrijwilligersorganisaties halen de presentjes op en reiken ze uit aan hun vrijwilligers.
De presentjes zijn mede mogelijk gemaakt door een aantal Helmondse ondernemers: Il Borgo, Pata Negra, lunch- en leescafé de Bieb, Cafe Franske/Cafe de Kapper/Proeverij de Bank, Bakker Bart en Jobfactory.

Naast het verstrekken van een presentje, wordt er dit jaar ook een heuse ‘wall of fame’ onthuld. Verschillende vrijwilligersorganisaties en bedrijven zijn uitgekozen om extra in het zonnetje gezet te worden. Zij krijgen een gepersonaliseerde muurposter die zij binnen hun organisatie kunnen ophangen. Hiermee wordt door heel Helmond zichtbaar wat vrijwilligers voor Helmond betekenen. Een van deze onthullingen vindt plaats op 7 december bij stichting ORO door wethouder van der Zanden.