LEVgroep

Vrijwilligers gezocht (Geldrop-Mierlo)

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Geldrop-Mierlo zoekt voor een aantal activiteiten enthousiaste mensen die een paar uurtjes per maand over hebben:

Aan huis begeleiding
Iedere gemeente is verplicht om vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen te huisvesten. Om te leren hoe dingen in Nederland gaan hebben ze begeleiding nodig. Nieuwe vluchtelingen in onze gemeente krijgen begeleiding vanuit de LEVgroep. Een nieuwe taak hierbij is begeleiding aan huis gedurende de eerste 5 a 7 weken. Dit is naast de begeleiding via spreekuren op kantoor.
De ondersteuning de eerste weken bestaat uit zaken als kennismaken met de buren, de wijk en de winkels. Inschrijven bij de huisarts. Uitleggen hoe het scheiden van afval werkt en hoe je een tuintje bijhoudt. Vanuit ons kantoor ondersteunen we u hierbij.
De werkzaamheden kosten een paar uur in de week.
Iets voor U of wilt u meer informatie? Neem contact op met Vluchtelingenwerk Geldrop-Mierlo via telefoonnummer: 06-81531602 of email: laura.vanderheijden@levgroep.nl

Avondvierdaagse Geldrop
De avondvierdaagse Geldrop is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met de avondvierdaagse. Het evenement vindt plaats van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni 2017. Men zoekt verkeersregelaars en controleposten om kaarten af te stempelen. Om op te kunnen treden als evenementverkeersregelaar moet een online cursus worden gevolgd waarin uitleg wordt gegeven over de handelingen die hierbij horen.
Als u mee wilt helpen kunt u de organisatie bereiken via secretaris@a4d-geldrop.nl of door te bellen met het steunpunt vrijwilligerswerk.

Initiator en co÷rdinator voor fotogroep
Stichting De Wiele creatief geeft opleidingen en cursussen fotografie. Men wil overgaan tot het vormen van een "Fotogroep De Wiele" waar cursisten en ex-cursisten een forum vinden voor het uitwisselen van ervaringen en het beoefenen van fotografie. Ook bestaat de behoefte om jaarlijks een regionale fotowedstrijd te organiseren. De stichting zoekt daarom een enthousiaste initiator en co÷rdinator voor de fotogroep i.o. Ge´nteresseerd? Neemt dan contact op het steunpunt vrijwilligerswerk op kijk op www.voorelkaaringeldrop-mierlo.nl

Heeft u interesse in een van deze functies stuurt u dan een mailtje naar steunpuntvrijwilligerswerk@levgroep.nl of belt u even (Ronald) 0640288411.
Als u ander vrijwilligerswerk wilt doen kunt u ook kijken op www.voorelkaaringeldrop-mierlo.nl