LEVgroep

Buurtbemiddeling: Combinatie verdiepingstraining

Voor vrijwilligers die actief zijn bij Buurtbemiddeling LEVgroep en meer uit hun vrijwilligerswerk willen halen organiseert Leren met LEV de Combinatie Verdieping Training.

Naast de theorie die u krijgt aangeboden om emoties echt te begrijpen, oefenen we met verschillende stukken gereedschap om de klant de positieve kant op te krijgen! Deze cursus levert inzichten op bij de bemiddelaar, die het omgaan met negatieve emoties makkelijker maakt en met de juiste interacties het voordeel eruit haalt!

2 september 13.00 - 17.00 uur: The work van Byron Katie
Een conflict begint eerst in iemands hoofd met een gedachte. Bij Buurtbemiddeling blijkt vaak dat die gedachten niet (helemaal) kloppen, omdat er veel aannames zijn of er mist gewoon informatie. Byron Katie heeft een mooie manier van vragen stellen ontwikkeld: De vier vragen, waarmee zij heel snel bij een persoon een andere (betere) waarheid naar boven laat komen en hiermee een veranderproces op gang brengt, zijn echt fantastisch. Voor bemiddelaars van Buurtbemiddeling is deze cursus een eyeopener om (nog) zachter naar conflicten te kijken en met Byron Katie-vragen krijgen zij nog meer gereedschap voor de intakegesprekken en bemiddeling.

22 september 13.00 - 17.00 uur: Omgaan met verbale agressie
Bij deze cursus krijgt u gereedschap om een boos persoon weer rustig te krijgen en met diepgang het gesprek verder te gaan, of netjes af te breken als dat toch nodig blijkt

Trainer: Erik Feekes

Locatie: Centraal kantoor LEVgroep - Penningstraat 55 - 5701 MZ Helmond

Meer informatie, aanmelden en aan de slag op 2 september of 22 september: www.lerenmetlev.nl/vrijwilligersacademie/omgaan met anderen