LEVgroep

ANWB AutoMaatje in Helmond van start!

In samenwerking met de ANWB, die dit concept heeft bedacht, gaan wij AutoMaatje in Helmond neerzetten. We zijn de eerste gemeente in Noord Brabant! Op 11 september aanstaande is de aftrap, van 14-15 uur bij WestWijzer.

Wat is AutoMaatje?

Ook in Helmond zijn er veel mensen met een sociaal en mobiliteitsprobleem. Dit leidt tot eenzaamheid. Er is weinig echt geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele ouderen of anderen met een beperking. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en raken zij in een isolement.

ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Vrijwilligers vervoeren met hun eigen auto tegen een kleine kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten. De professionals van ANWB en LEVgroep bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam mogelijk is. We werken samen met veel andere partijen, waaronder de KBO Kringgroep Helmond.

AutoMaatje is onderdeel van het Stadsleerbedrijf/Zorg en Gemak, met een eigen telefoonnummer en mailadres:
0492-751735 en anwbautomaatjeHelmond@levgroep.nl

Sharviene Ines gaat ANWB AutoMaatje co÷rdineren, hierin ondersteund door de secretarieel medewerkers van Zorg en Gemak.

Kent u mensen waarvoor AutoMaatje een oplossing zou zijn? Of wilt u zich als vrijwilliger hiervoor inzetten? Neem dan contact op met Sharviene Ines of Anja Vereijken, via mail: anwbautomaatjeHelmond@levgroep.nl of anja.vereijken@levgroep.nl
U kunt ook bellen naar (0492)751735 of (0492)598989.

Op 23 augustus van 15.00-16.30 uur vindt een informatieve bijeenkomst plaats met aspirant AutoMaatjes. Meer informatie volgt.