LEVgroep

Alzheimer Café Helmond, februari : 'Omgang met onbegrepen gedrag'

Wanneer iemand een vorm van dementie krijgt, kan er veel veranderen, zowel voor de persoon met dementie zelf als voor zijn of haar omgeving. Vaak zijn deze veranderingen niet te begrijpen en zorgen ze bij familieleden voor veel verdriet en onbegrip, maar ook machteloosheid. Hoe ga je om met boosheid of achterdocht van iemand met dementie? Of met iemand die niets wil? Wat kun je dan het beste doen?
Op donderdag 15 feb. as. is Andrew Tan te gast, klinisch geriater in het Elkerliek Ziekenhuis, om uitleg en adviezen te geven voor de omgang.

Heeft u andere vragen over dementie? Wilt u contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken met het café? Wees dan welkom op donderdag 15 feb.a.s. in het Alzheimer Café in Helmond. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.
Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u gewoon langskomen, aanmelden vooraf is niet nodig. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur sluiten we af en is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.
Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, LEV groep telefoon 0492 - 59 89 89 (tijdens kantooruren).