LEVgroep

Helmond dementievriendelijke gemeenschap: toneelstuk over dementie in De Ark in Stiphout

Steeds vaker zullen mensen met dementie tussen ons wonen. Zij zijn partner, vriend(in), sportmaat, lid van de vereniging of klant. Iedereen van gemeente tot bank, van buurman tot ondernemer, van politie tot vereniging, kan iets doen om ervoor te zorgen dat mensen met dementie en hun naasten volwaardige leden van onze samenleving zijn en blijven.

Op donderdag 22 februari openen om 19.30 uur de deuren van de huiskamer van De Ark, Dorpstraat 29 te Helmond (Stiphout), vanaf 20.00 uur speelt Toneelgroep ‘Medemens” het spel ‘Zoeken’.

‘ZOEKEN’gaat over de zoektocht van een man met dementie die steeds minder lijkt te passen in zijn omgeving. Zijn naasten willen hem steunen, maar door onwetendheid en onbegrip is dat nog niet zo makkelijk.
Het stuk wordt ingeleid door schrijfster en regisseur Lotte Goossens.
Na het toneelstuk is er ruimte om vragen te stellen, of in discussie te gaan met de aanwezige casemanagers dementie van Zorgboog en Savant en opbouwwerkers van LEVgroep Helmond.
Ook zal er voldoende informatiemateriaal aanwezig zijn dat kan worden meegenomen om thuis nog eens rustig door te lezen.

Aanmelden kan door voor 20 februari te mailen naar kim.verwegen@levgroep.nl of te bellen met Sociaal Team West van de LEVgroep op 06-48 57 66 24