LEVgroep

Vooruitkomst, probeerplaats voor zelfredzaamheid

Wethouder Nathalie van der Zanden opent donderdag 15 maart a.s. probeerplaats Vooruitkomst in de Elzaspassage in de Helmondse binnenstad. Vanaf vrijdag 16 maart is Vooruitkomst open voor het publiek.

Quartz, het transmuraal centrum voor de regio Helmond, opent deze probeerplaats voor zelfredzaamheid in samenwerking met de gemeente Helmond. Op deze plek in de Elzapassage kunnen inwoners kennismaken met allerlei (technische) snufjes die het functioneren in en om het huis makkelijker kunnen maken zodat zij langer zelfstandig kunnen leven. Binnen Quartz werken de Zorgboog, Savant zorg, Sint Annaklooster, Elkerliek ziekenhuis, de Regionale Huisartsenvereniging en GGZ Oost-Brabant samen.

Langer zelfstandig wonen; dat moeten we (straks) allemaal. Gelukkig zijn er genoeg handige hulpmiddelen en slimme oplossingen die ons daarin kunnen ondersteunen. De meeste ouderen en mantelzorgers weten die echter niet altijd te vinden. Met Vooruitkomst willen we daar verandering in brengen.
In Vooruitkomst kunnen ouderen, mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals en eventuele andere zorgvragers terecht voor persoonlijk advies in een huiselijke sfeer. Vooruitkomst dient als een schakel tussen deze groepen en technologische hulpmiddelen (smart health) en praktische hulpmiddelen.
De probeerplaats is geen winkel die spullen verkoopt maar is er om de bezoekers op weg te helpen naar een makkelijker en comfortabel leven. Ervaren staat centraal in Vooruitkomst. De bezoekers kunnen de hulpmiddelen proberen en ervaren of het bij hen past. Het motto is; U moet alles eerst zelf kunnen ervaren, dan weet u pas écht of het iets voor u is!

Het team van Vooruitkomst heet iedereen van harte welkom vanaf vrijdag 16 maart van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Vooruitkomst is gevestigd in de Elzaspassage naast C&A en tegenover schoenenwinkel Arnani.