LEVgroep

De zomer van LEV: van grijs naar groen

28 juni 2018
Het lijkt er op, dat altijd de zon schijnt bij onze bijeenkomsten! Want het was weer zonnig en warm. Het clubje zoekende wandelaars was klein maar fijn: Mohamed, Mais, Astrid, Hans, Priscilla, Mendel en ik. Een goede mix van deelnemers en maatjes vanuit het project Grijs naar groen. Later kwam ook Lotje nog even langs, zij is een van onze aanspreekpunten vanuit de LEVgroep, voor het project Grijs naar groen.

We delen allen de interesse in moestuinen; verse kruiden, groenten en dus ook eetbare wilde planten, zijn dit jaar bij ons extra onder de aandacht gekomen. Vandaar de wandeling die we vandaag organiseren als maatjes, voor iedere deelnemer binnen het project Grijs naar groen. Naast de passie moestuinen delen we de wens en behoefte om sociale contacten met elkaar te hebben.

De Warande is een prachtig park met lanen die allemaal bij het graf van de familie Wesselmans uitkomen. Al kletsende en zoekende raakte de club dan ook verdwaald’! Eigenlijk had ik mee moeten lopen, want ik ken het park goed van de talloze wandelingen met onze hond. Mijn taak was het dekken van de theetafel; een grote tafel met banken aan de rand van de grote vijver. Vroeger was deze van hout, nu van onverwoestbaar en minder romantisch beton. Een kleedje en een bos bloemen doen wonderen čn zeker niet te vergeten; de meegebrachte lekkernijen. Mendel had een heerlijke appeltaart ( met slagroom) gebakken, de anderen brachten andere zoetigheden mee. De thee van salie uit mijn tuin smaakte goed, ook de bio-thee vond gretig aftrek. Er werd gezellig gebabbeld en vooral ook geďnformeerd naar de vele activiteiten van Mais, onze academische biologe! Mohamed vertrok eerder omdat hij langs het ziekenhuis wilde. Hopelijk heeft Mendel hem nog getroffen, want zij was samen met Mohamed naar de Warande gefietst.

Helaas er zijn geen planten geplukt! Waarschijnlijk omdat de 'gekozen route' niet de meest groene was. In de Warande moet je, denk ik, langs de smallere paden zoeken. Ondanks dat was het een dierbare middag, met aandacht voor elkaar. De kleine als grote dingen in het leven en de mooie natuurlijke omgeving deed ons erg goed! ❤

Anne van den Broek (maatje Grijs naar Groen 2018)


Lijkt jou het ook leuk om aan dit project deel te nemen?
Heb je ook interesse in moestuinen? Weet je er al veel van of juist helemaal niet?

Ga jij de uitdaging aan om een eigen moestuin aan te leggen en te onderhouden, dan kun je aanmelden voor deelname. Meld je voor 2019 aan door contact op te nemen via jou wijkteam van de LEVgroep;
Noord: tel. 598988, sociaalteamnoord@levgroep.nl
Oost: tel. 598995, sociaalteamoost@levgroep.nl
Centrum/binnenstad: tel:598987, sociaalteamcentrum-binnenstad@levgroep.nl
Groot West: tel. 06 48 57 66 24, sociaalteamwest@levgroep.nl