Datum

Boek “Jij bent niet alleen” van Inge Duijmelinck

Inhoud

“Jij bent niet alleen” is geschreven voor jonge Mantelzorgers. Het boek is gericht op de doelgroep kinderen in de onderbouw/middenbouw van de basisschool die thuis jonge mantelzorgers zijn, maar in de praktijk ook ingezet op kinderen die iets jonger of juist wat ouder zijn. Het boek kan, mits het kind al kan lezen, zelf gelezen worden. Maar het kan ook gebruikt worden door ouders en professionals als middel om het gesprek aan te gaan over bijvoorbeeld de zorgen die komen kijken bij het opgroeien met de zorg voor iemand in je naaste omgeving. In het boek staan ook een aantal tips en handvatten omschreven. Het boek is voorzien van verschillende illustraties.

Inge Duijmelinck heeft dit boek geschreven vanuit haar opleiding HBO Pedagogiek tijdens de minor ‘spelenderwijs’ in haar derde leerjaar. Vanuit haar praktijkonderzoek (gesprekken met kinderen, ouders en professionals) kreeg ze de vraag of het boek ook uitgegeven ging worden. Daarom is ervoor gekozen om een reeks exemplaren te laten drukken.

Vanuit het Steunpunt Mantelzorg Son en Breugel zullen de boekjes verspreid worden over de basisscholen en professionals werkend met jeugd en is er de mogelijkheid om een exemplaar te lenen. Hiervoor kun je contact opnemen met Marieke Schoenmakers  marieke.schoenmakers@levgroep.nl of 06 - 10853842.