Datum

Doe mee aan de actie: Moment van aandacht

Inhoud

De Grote Voor M’kaar Kalender voor ouderen

Veel ouderen in Helmond wonen zelfstandig en vaak ook alleen. Door corona gaan ze minder de deur uit en ontvangen ze geen of weinig bezoek. Verveling en eenzaamheid steken de kop op. Verschillende partijen in Helmond hebben de handen ineengeslagen om een speciaal Kerstcadeau te laten maken voor alle ouderen in Helmond die het moeilijk hebben. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de speciaal ontworpen: “De Grote Voor M’kaar Kalender, dé scheurkalender voor ouderen”. Aan wie zou jij deze kalender willen geven? 

De werkgroep Aandacht voor Ouderen (Omzien naar Elkaar, LEVgroep, Helmondvoorelkaar, Savant, KBO Stiphout-Warande, KBO st. Lucia, PVGE, CultuurContact, Lang Leve cultuur, Jibb+) heeft de kalender laten ontwerpen door Liefletterij. Tijdens de eerste Coronagolf heeft Lang Leve Cultuur een ‘corona-kalender’ uitgegeven, die liep tot 31 mei 2020. Deze nieuwe kalender is voor de periode van Kerst tot na Carnaval. Een tijd waarin de dagen kort zijn en de feestdagen een hele andere invulling zullen krijgen dan andere jaren. De kalender wordt via verschillende zorg- en welzijnsorganisaties verspreid onder eenzame (kwetsbare) ouderen. Maar daarmee wordt nog niet iedereen bereikt.

Aan wie zou jij deze kalender willen geven?

Iedereen kent wel een oudere die weinig contacten heeft. Een familielid, buurman-of vrouw of die oudere meneer of mevrouw verderop in de straat. Denk eens na wie jij zou willen laten verrassen met deze kalender en meld hen aan. Ouderen mogen ook zichzelf aanmelden. Stuur vóór 10 december een mail met naam, adres en postcode aan: info@helmondvoorelkaar.nl. Je ontvangt dan rond 12 december via de mail een waardebon waarmee je de kalender kunt (laten) ophalen bij een uitgiftepunt bij jou in de wijk. Doe dit snel want de oplage is beperkt!

De verstrekte adressen gebruiken we voor de controle bij het verdelen van de kalenders en voor activiteiten die de werkgroep Aandacht voor Ouderen in de directe toekomst voor ouderen gaat organiseren.

Kalenders ophalen

De werkgroep gaat ervoor zorgen dat de kalenders voor Kerst op verschillende uitgiftepunten in de wijken van Helmond kunnen worden afgehaald. Hiervoor is alle hulp welkom. Wil jij meehelpen om deze kalenders tussen 14 en 20 december uit te geven? Stuur een mail met naam en telefoonnummer naar: info@helmondvoorelkaar.nl.