Datum

Help Helmondse initiatieven de Nationale Vrijwilligersprijs winnen: breng je stem uit!

Inhoud

Inloophuis de Cirkel, Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. en Speeltuin Helmond West zijn drie van de 114 kandidaten voor de Publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijs  2020. De Nationale Vrijwilligersprijs is de prijs die vrijwilligersinitiatieven waardeert voor hun inzet voor de samenleving. 

Publieksprijs
Inloophuis de Cirkel, Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. en Speeltuin Helmond West maken kans op een prijs van € 2.500,- om in te zetten voor hun organisatie. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen stemmen op www.vrijwilligersprijzen.nl om hen te helpen om in de schijnwerpers gezet te worden en de geldprijs in de wacht te slepen. Doe mee!

  • Inloophuis de Cirkel is voor mensen met kanker en naasten. Vrijwilligers zetten zich in bij het ontvangen van gasten, organiseren van activiteiten, geven en organiseren van lezingen en lotgenotenbijeenkomsten. Vrijwilligers worden goed getraind en begeleid en zorgen samen voor zeer tevreden klanten die hun bezoek als zeer waardevol ervaren. 
  • Speeltuin Helmond West bestaat dit jaar 60 jaar. Ongeveer 25 vrijwilligers houden de speeltuin draaiende en ontvangen jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers! Vrijwilligers werken in onderhoud, paviljoenbeheer, toezicht en bestuur. Ze worden ingezet op hun kwaliteiten en zien resultaat van hun werk. Ze krijgen cursussen en worden bij allerlei initiatieven ingezet. De speeltuin staat midden in de samenleving en vervult een brede maatschappelijke functie.  
  • Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. verzorgt zwerfdieren en gewonde dieren. De vrijwilligers hebben niet alleen hart voor dieren, maar ook voor elkaar. Samen klaren ze de klus om dag en nacht klaar te staan voor dieren. Er is plek voor iedereen, ongeacht hun achtergrond, 'rugzak' of leeftijd. Er werken o.a. vrijwilligers die aan het re-integreren zijn en mensen die om de een of andere reden niet meer kunnen werken, ook is er altijd plek voor maatschappelijke stagiair(e)s, die regelmatig na hun stage als vrijwilliger blijven. Samen vormen ze een echt team.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is op 28 maart 2020 in de Prodentfabriek in Amersfoort. Irene Moors heeft de presentatie in handen. Dan wordt ook de Gouden Venus van Milo uitgereikt, voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. En is er ook de Prominentprijs voor een landelijke vrijwilligersorganisatie. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers die zijn genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs een verrassing. Uit Helmond is dat Jeffrey Verberne (25 jaar) o.a. organisator van de Minor frisfeesten in Mierlo-Hout. 

Organisatie
LEV Helmond heeft in samenwerking met de gemeente Helmond de kandidaten geselecteerd en voorgedragen. De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).