Datum

Jongeren programmeren zelf theatervoorstelling en halen daarmee cabaretier Jawad Es Soufi naar Het Speelhuis

Inhoud

De Helmondse jongeren gaven bij Jongerenwerk Helmond en LEVgroep aan graag de cabaretvoorstelling van Jawad es Soufi te willen zien. Maar waar? Zelf actie ondernemen leek de leukste optie. Samen met de programmeur van Het Speelhuis halen ze de cabaretier daarom op 25 mei aanstaande naar het theater.

Het idee? Cabaretier Jawad es Soufi zien in eigen stad. Hoe? Gewoon regelen! Deze zelfde groep was initiatiefnemer van het kijken naar de WK voetbalwedstrijden van Marokko in De Cacaofabriek. Dat was zo’n succes dat ze de smaak nu te pakken hebben. ‘’Met deze activiteiten willen we laten zien dat er wel degelijk wat gebeurt in Helmond, en dat we als jongeren graag ons steentje bijdragen aan een bruisende stad.’’ – Youssef Chmorra, Young 4 All

M’hamed Yahia van LEVgroep Helmond bracht hen daarom in contact met het team van Het Speelhuis. Daarna is het balletje snel gaan rollen. Samen met de programmeur wisten ze binnen de kortste keren in contact te komen met Es Soufi en werd er een datum voor de voorstelling geprikt. ‘’Het is een droom dat wij meer gebruik kunnen maken van verschillende plekken in Helmond zoals Het Speelhuis, De Cacaofabriek, Het Kunstkwartier en Wijkhuizen. Waar we ook in contact kunnen komen met al werkzame oudere mensen.’’ - Dihan Amhaouech, We Care Junior

“Deze enthousiaste groep jongeren brengt veel positiviteit in de stad. Dat zij actief deel willen nemen aan cultuur is al tof, maar dat ze ook mee willen denken in programmering én met goede namen komen is helemaal super. Ik zou deze samenwerking in de toekomst graag uitbreiden en jongeren nog meer betrekken in het hele proces.” – aldus Marloes Hakvoort, programmeur van Het Speelhuis.

De kaarten voor de voorstelling zijn inmiddels in de verkoop via theaterspeelhuis.nl. Jongeren onder de achttien jaar mogen met een studentenkorting van €12,50 reserveren. De kaarten vliegen over de toonbank. Interesse genoeg dus. En precies dat maakt deze samenwerking zo nodig. Of dit bij een eenmalig initiatief blijft? Daar vinden alle betrokkenen het veel te leuk voor….