Datum

Meet & Match 2019: Netwerken en kennisdelen voor maatschappelijke organisaties

Inhoud

Jaarlijks organiseert Vrijwilligerswerk Helmond een Meet & Match evenement voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en bedrijven. Om samenwerkingen tot stand te brengen zodat organisaties elkaar verder kunnen helpen met vragen en uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Zo hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden en versterken organisaties elkaar. Op 25 oktober ontmoetten zo’n 40 organisaties elkaar op het hoofdkantoor van LEVgroep in Helmond.

Medewerkers van Jibbplus, De Zorgboog, Oro, Dit Is Onze Wijk, gemeente Helmond, Spring Kinderopvang, om maar een paar organisaties te noemen, en vrijwilligers van o.a. sportverenigingen, wijkraden en speeltuinen ontmoetten elkaar tijdens verschillende netwerkrondes van Meet & Match. Per ronde brachten ze hun vragen in, waar ze elkaar hielpen met het vinden van antwoorden.

Vooraf waren de vragen geïnventariseerd en bleken velen te worstelen met het werven van vrijwilligers en communicatievraagstukken. Reden voor de organisatie om twee experts uit te nodigen: Marleen van Engelen van de Rabobank en Ralf Fleuren van Bliqsem. Beiden hielden een interactieve presentatie in de vorm van een quiz waarna de deelnemers vervolgens met hun verder in discussie konden. 

“Elke jaar proberen we weer wat te vernieuwen aan de opzet van Meet & Match”, vertellen Renske Bartels en Simone Beetz van Vrijwilligerswerk Helmond. “Nu bleek dat veel organisaties dezelfde vragen hadden, hebben we Marleen en Ralf gevraagd hun kennis te komen delen. Deelnemers reageerden enthousiast op deze nieuwe invulling.”

Voor organisaties die verder willen met beide onderwerpen, ook wanneer je niet aanwezig was bij Meet & Match, biedt Vrijwilligerswerk Helmond twee trainingen aan. Op donderdag 28 november Werven van vrijwilligers  en op dinsdag 10 december Communicatieplan voor vrijwilligersorganisaties. Inschrijven kan via www.lerenmetlev.nl.