Datum

NIX zonder ID in Oirschot

Inhoud

Voor verkopers van alcohol en tabak is het soms moeilijk de juiste leeftijd van kopers van drank en sigaretten in te schatten. Samen met gemeente Oirschot doen we mee aan de actie NIX zonder ID en roepen we jongeren om geen ID fraude te plegen. Jongeren boven de 18 vragen we om hun ID altijd bij de hand te houden wanneer ze alcohol en/of tabak gaan kopen. Hiermee helpen ze de verkoper en voorkomen ze een ongemakkelijke situatie.

NIX doe je samen!

Een ID lenen, uitlenen of vervalsen lijkt onschuldig. Maar wist jij dat je 2 jaar je paspoort kwijt kunt raken en je dan dus niet buiten Europa kunt reizen? Of dat je een HALT-straf of een geldboete kunt krijgen? Het is belangrijk dat je eerlijk bent over je ID. Wil je weten wat ID fraude nou precies is en welke gevolgen het heeft, kijk op eerlijkoverjeID.nl

Wat kun je doen?

Door uit jezelf je ID te laten zien als je drank of sigaretten koopt, help je verkopers en ben je sneller klaar bij de kassa of aan de bar. Bovendien scheelt het gedoe en soms zelfs ongemakkelijke momenten.

Ervaringen van Jongeren in Oirschot

Ook jongeren in Oirschot hebben een mening over ID fraude. Vaak wordt hun leeftijd niet goed ingeschat. Lees via de button welke ervaringen zij met ID-fraude hebben gehad. 

Schat jij de leeftijd juist in?