Troostconcert in Gemeenschapshuis Vlinderhei Best

Inhoud

Op zondagmiddag 7 april vindt vanaf 14.00 uur in Gemeenschapshuis Vlinderhei in Best een zogenaamd ‘troostconcert’ plaats. Een concert speciaal voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met verlies, afscheid nemen en rouw. De toegang is gratis en eventuele giften komen ten goede aan Stichting Levensportret.

 Voor initiatiefneemster Mirjam van Schijndel is ‘de dood’ geen onbekend onderwerp. Zij werkt niet alleen als stervens- en rouwbegeleider in haar eigen praktijk Grief & Relief. Maar ook verzorgt ze samen met thuiszorgorganisatie Het Zorgpunt palliatieve en terminale zorg. Mirjam: “Vanuit mijn werk als verpleegkundige heb ik de afgelopen tientallen jaren in die laatste fase bij veel mensen aan hun bed gestaan en gezeten. Daardoor weet ik hoe belangrijk in die laatste levensfase dat kleine beetje extra aandacht en ontspanning is. Zo kan bijvoorbeeld muziek een grote steun zijn voor zowel patiënten als hun omgeving.” 

Muziek als troost 

Het idee voor het troostconcert heeft de Bestse opgedaan door de Bedside Singers. Een organisatie met koren door heel Nederland. In kleine groepen zingen ze thuis, in het hospice, verpleeghuis of ziekenhuis wiegeliedjes voor mensen die op de drempel staan van leven en dood. En bieden ze zo met hun muziek verlichting tijdens het stervensproces. Dit geheel kosteloos. 

Zanggroep Open Noot “In Best hebben we dan wel geen Bedside Singers,” vervolgt Mirjam haar verhaal, “maar heb ik Zanggroep Open Noot bereid gevonden om op 7 april belangeloos op te treden. 

Het koor verzorgt zeven verbindende liedjes die troost kunnen bieden. Daarnaast kunnen bezoekers tijdens de middag hun dromen en nachtmerries achterlaten op een tweetal grote dromenvangers. En is er natuurlijk ook ruimte voor vragen rondom stervens- en rouwbegeleiding. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Goed doel 

De toegang tot het troostconcert is gratis, maar giften zijn welkom. Deze komen ten goede aan Stichting Levensportret. Deze stichting legt levensverhalen van mensen die ongeneeslijk ziek zijn kosteloos vast in een professioneel videoportret. 

Om daarnaast een inschatting te kunnen maken van het aantal mensen dat komt, is aanmelden gewenst. Dat kan door een mail te sturen naar: mirjam@grief-relief.nl

Bedoeld voor
Start
7 februari / 14.00-16.00 uur
Locatie
Gemeenschapshuis Vlinderhei
Vlinderhei 16 BEST