anneke en ber van gils automaatje anwb
Datum

Inspirerende vrijwilligers van ANWB AutoMaatje: Het verhaal van Anneke en Ber van Gils

Inhoud

Anneke en Ber van Gils, een prachtig koppel uit Deurne, belichamen de essentie van vrijwilligerswerk. Hun pad heeft hen geleid naar ANWB AutoMaatje, waar ze anderen helpen en levens veranderen. Hun verhaal nodigt jou uit om mee te doen en deel te worden van deze betekenisvolle reis.

Anneke en Ber, beiden 67 jaar oud, hebben hun leven gewijd aan zorg en dienstverlening. Anneke was verpleegkundige, terwijl Ber in diverse hulpdiensten heeft gewerkt. Nu, als inwoners van Deurne sinds 1991, hebben ze hun tijd en toewijding gegeven aan vrijwilligerswerk.

"In eerste instantie wilden we van onze vrije tijd genieten en openstaan voor vrijwilligerskansen," vertelt Anneke. "Onze vrije tijd vulde zich snel, maar er was ruimte voor vrijwilligerswerk," voegt Ber toe.

In november 2019 begon Anneke als chauffeur bij ANWB AutoMaatje Deurne. Ze beschrijft het als een lichtpunt voor mensen met beperkte mobiliteit. "Samen met andere chauffeurs van LEVgroep zorgen we ervoor dat inwoners van Deurne toch kunnen genieten van familiebezoekjes, doktersafspraken, boodschappen doen en meer," legt Anneke uit. Ze gebruikt haar eigen auto en ontvangt een kleine onkostenvergoeding.

Een jaar later, in november 2020, sloot Ber zich aan als telefonist/matchmaker voor ANWB AutoMaatje. Samen met zijn team verbindt hij deelnemers en chauffeurs. "Ik ben trots om iets te kunnen betekenen voor anderen," zegt Ber. Hij waardeert niet alleen het werk, maar ook de banden die hij opbouwt met vrijwilligers en deelnemers. Anneke voegt toe: "Als het een keer niet uitkomt om iemand te vervoeren, kun je altijd nee zeggen. Er zijn genoeg andere chauffeurs beschikbaar."

Met 19 toegewijde chauffeurs en een systeem dat hun voorkeuren respecteert, wordt vrijwilligerswerk bij ANWB AutoMaatje een persoonlijke reis. Zelfs tijdens de coronacrisis heeft Anneke talloze ritten verzorgd en staat nu in de top 3 van chauffeurs met de meeste ritten.

Laat je Inspireren en doe mee!
Laat het verhaal van Anneke en Ber jou inspireren om het verschil te maken. Jij kunt net als zij deel uitmaken van dit geweldige initiatief en levens verrijken.

Ontdek hoe jij je kunt aansluiten bij ANWB AutoMaatje:

Ontdek hoe jij, net als Anneke en Ber, jouw eigen hoofdstuk kunt schrijven in dit prachtige vrijwilligersverhaal.

Elk moment dat je deelt, maakt een verschil. Waarom niet vandaag?

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen