gerdy buddyouder van fenne
Datum

Samen bouwen aan een fijne buurt: Het verhaal van Gerdy, Buddyouder van Fenne

Inhoud

Gerdy, een betrokken vrouw en al langere tijd steunouder, besluit om haar steun uit te breiden en zich aan te melden als Buddyouder. Bij een evaluatiegesprek met de LEVgroep geeft ze aan dat ze graag nog een kindje wil opvangen, mits dit past binnen haar werktijden en gecombineerd kan worden met de opvang van het andere kindje.

In 2021 komt er een aanvraag voor Fenne, een meisje dat wat extra aandacht nodig heeft. Haar moeder is zelf ziek en heeft ook nog een broertje, waardoor het lastig is om iedereen de juiste aandacht te geven en de ouders te ontlasten. Het is belangrijk om een goede match te vinden tussen Gerdy en Fenne, zodat hun tijd samen zinvol en plezierig is.

Gerdy gaat akkoord met de aanvraag en begint met het opvangen van Fenne. Ze organiseert leuke activiteiten die passen bij hun interesses, zoals knutselen, kleuren en samen iets lekkers bakken. Ook bezoeken ze regelmatig een dierenparkje in de buurt. Gerdy zorgt ervoor dat de opvang van Fenne past binnen haar werkschema en de behoeften van het gezin.

De match tussen Gerdy en Fenne blijkt een succes te zijn. Fenne komt eerst om de twee weken op zaterdag, maar nu nog slechts één zaterdagmiddag per maand. Ze hebben samen veel plezier en de opvang biedt het gezin de nodige rust en ontlasting. Daarnaast onderhouden Fenne's moeder en Gerdy regelmatig contact via een app, wat de band tussen beiden versterkt.

Het is bijzonder om te zien hoe Gerdy en Fenne elkaar ondersteunen en hoe de opvang licht brengt in het leven van Fenne en haar gezin. Door er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen, kunnen ze samen de lasten wat verlichten. Dit toont aan hoe waardevol en betekenisvol het is om als Buddyouder actief te zijn en een verschil te maken in het leven van anderen.

"ALS WE SAMENWERKEN, KUNNEN WE ECHT IETS BIJZONDERS DOEN. GEWOON DOOR SAMEN TE KNUTSELEN, TE SPELEN EN PLEZIER TE MAKEN. ALS BUDDYOUDER VAN FENNE ZIE IK HOE WAARDEVOL HET IS OM ER VOOR ELKAAR TE ZIJN. LATEN WE SAMEN BOUWEN AAN EEN FIJNE BUURT WAAR IEDEREEN ELKAAR HELPT EN ZICH GOED VOELT." - Gerdy

Als ook jij een plekje hebt voor een kind voor een dagdeel in de week, overweeg dan om het verschil te maken voor een ander. Door je aan te melden als Buddyouder, kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het leven van een kind en zijn of haar gezin. 

Buddyouder

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen