Sociaal raadsliedenwerk LEV Helmond-West - vrouw appartement
Datum

Voorkomen van uithuiszetting door vroegsignalering

Inhoud

Voor bedragen die hoger liggen dan €750,- pakt het sociaal raadsliedenwerk van LEVgroep de melding samen met een budgetcoach op. Deze melding betrof een huurachterstand. Via de intercom kregen ze toegang; een man stond te wachten in de deuropening. Het gesprek begon met de vraag of hij van vroegsignalering af wist en of hij de brieven had ontvangen. De man vroeg hardop of het iets te maken had met geluidsoverlast of vroegsignalering bij echtelijke ruzies. Na de uitleg verwees hij hen door naar zijn vriendin, op wiens naam het appartement stond. Ze lieten hun telefoonnummers achter en kregen ook die van mevrouw.

Na een aantal pogingen slaagden ze erin om met mevrouw een afspraak te maken, maar helaas kwam zij niet opdagen. Een half jaar verstreek toen mevrouw uit zichzelf contact opnam. Ze vertelde in tranen dat haar relatie met de man die zij in haar portiek hadden gezien, heel slecht was verlopen, zo ook voor haar financiën. Ze vertelde dat hij geld leende of het hem toe-eigende maar dat zij dat nooit terugkreeg.

Na haar telefoontje ging een medewerker van het sociaal raadsliedenwerk op huisbezoek, op hun advies had ze zelf ook een gesprek met haar verhuurder. De achterstand van huur was opgelopen tot vier maanden, ook had zij schulden bij haar zorgverzekering en wat aankopen op afbetaling. De verhuurder bood haar een regeling aan waardoor zij in haar woning kon blijven. Omdat LEVgroep heeft kunnen beamen dat zij mevrouw hebben benaderd vanuit vroegsignalering, en zij hulp heeft geaccepteerd rondom haar financiën, is de uithuiszetting uiteindelijk voorkomen.

Vind je dit een goed verhaal?

LEVgroep is volop in beweging en heeft meer verhalen voor je verzameld. Neem gerust een kijkje.

Alle verhalen