LEVgroep

"Hoe blijf je als mantelzorger fit en vitaal? "

Alzheimer Café Helmond, 16 februari 2017

Mantelzorgers van mensen met dementie krijgen regelmatig het advies om goed voor zichzelf te zorgen. Maar hoe doe je dat als de zorg voor je naaste steeds zwaarder wordt en er steeds minder tijd voor jezelf overblijft? Hoe kun je dan zorgen dat je fit, vitaal en op de been blijft?

Ben je benieuwd naar de antwoorden op deze vragen of heb je andere vragen over mantelzorg of dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer?

Kom dan op donderdag 16 februari a.s. naar het Alzheimer café! Hier zal Liesbeth Nijland, preventiewerker en behandelaar, werkzaam bij Indigo Brabant te gast zijn. Zij zal o.a. tips geven hoe je het als mantelzorger van iemand met dementie langer vol kunt houden.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.
Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 16 februari zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Deurne, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Liessel, Mariahout. Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Neerkant, Ommel, Rips, Someren, Stiphout en Vlierden.


Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEVgroep Leven & Verbinden, telefoon 0492 - 59 89 89 (tijdens kantooruren).