LEVgroep

Vrijwilligers gezocht in Geldrop-Mierlo

LEVgroep zoekt voor een aantal activiteiten enthousiaste mensen die een paar uurtjes per maand over hebben:

Gymles geven aan ouderen
Voor het dienstencentrum aan de Kettingstraat in Geldrop zoeken wij naar iemand die een groep van 20 fitte ouderen gymles wil geven op dinsdagochtend van 10 tot 11.30 uur. We zoeken naar een persoon die ervaring heeft op dit gebied. Voor het geven van de lessen ontvangt u een vergoeding.

Technische vrijwilliger:
De stichting Hart voor een Hart zoekt een technisch onderlegde vrijwilliger die mee wil werken aan het onderhouden van de AED’s die in onze gemeente hangen. Uw werk bestaat uit het controleren van de apparaten en het vervangen van onderdelen van de AED als die gebruikt is. U bent er ongeveer 1 ˝ tot 2 uur per week mee bezig.

Vrijwilligerszorg Thuis:
Mensen met dementie wonen steeds langer thuis. Dat kan soms moeilijk zijn voor hun partner en/of kinderen. Rustig een boodschap gaan doen terwijl je partner niet goed meer alleen thuis kan blijven of als dochter/zoon voortdurend schipperen tussen de zorg voor je ouders, je eigen gezin, je werk, etc.
Juist in die situaties ondersteunt de Stichting Vrijwilligerszorg Thuis door een vaste vrijwilliger in te zetten die wekelijks of 1x per 2 weken een paar uurtjes bij kan springen. Dit kan door de mantelzorger tijdelijk af te lossen, maar ook ontspannende activiteiten doen met degene die zorg nodig heeft komt veelvuldig voor.
Alle vrijwilligers maken eerst kennis met de coördinatoren en volgen daarna een basiscursus.

Heeft u interesse in een van deze functies stuurt u dan een mailtje naar steunpuntvrijwilligerswerk@levgroep.nl of belt u even (Ronald) 0640288411.
Als u ander vrijwilligerswerk wilt doen kunt u ook kijken op www.voorelkaaringeldrop-mierlo.nl