LEVgroep

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers van alle leeftijden worden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond start daarvoor in september een waarderingsactie, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg. Zorgt u als mantelzorger voor iemand in Helmond (ook als u buiten Helmond woont) die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kunt u een mooie blijk van waardering aanvragen.

Volwassen mantelzorgers kunnen kiezen uit een cadeaubon ter waarde van € 70,- of een geldbedrag. Jonge mantelzorgers (tot 18 jaar) krijgen een cadeaubon ter waarde van € 40,-.

Aanvragen
Op 20 september en 11 oktober staat er een speciale uitknipbon op de gemeentepagina’s in De Traverse en De Loop. Daarmee kunt u als mantelzorger een cadeaubon of geldbedrag aanvragen. Hou deze data dus goed in de gaten!.

U hoeft niet te wachten op deze publicaties, want op 1 september staan de formulieren op de website van de LEVGroep. De formulieren kunt u downloaden en opsturen naar de LEVGroep. Papieren exemplaren liggen vanaf die datum bij de receptie van LEVGroep.

Steunpunt Mantelzorg
Bij het Steunpunt Mantelzorg kunt u als mantelzorger terecht voor onder andere informatie, voorlichting, advies, cursussen, bijeenkomsten, begeleiding en emotionele steun. Daarnaast organiseert het Steunpunt het Mantelzorgcafé.

Meer informatie over het steunpunt en de mantelzorgactie vindt u op www.levgroep.nl (pagina Helmond).