LEVgroep

Hoera AutoMaatje Helmond heeft 500 ritten behaald

LEVgroep, ANWB en gemeente Helmond zijn vanaf september 2017, begonnen met een nieuwe vervoersservice voor en door eigen inwoners: ANWB AutoMaatje Helmond. Inwoners met een eigen auto helpen andere inwoners zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven.

ANWB AutoMaatje Helmond is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen voor mensen die niet zelf (meer) kunnen voorzien in hun vervoer en/of geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer. ANWB AutoMaatje bemiddelt voor een rit naar dokters maar ook voor een rit naar de kapper, om te shoppen, om een kennis of familielid te bezoeken of een plek met dierbare herinneringen terug te zien.

Na een kort half jaartje actief te zijn in Helmond, zijn er 19 vrijwilligers geworven die samen 526 ritten hebben gereden met 95 deelnemers. De gereden ritten gingen naar ziekenhuizen, familieleden, winkels, zorginstellingen en activiteiten die anders niet bezocht zouden worden. Kortom AutoMaatje Helmond blijft groeien!

Wil jij ook een steentje bijdragen of heb jij een hulpvraag op het gebied van vervoer? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Helmond via tel nummer 0492- 751735, mail naar anwbautomaatjeHelmond@levgroep.nl of kijk op www.levgroep.nl