LEVgroep

De zomer van LEV: Zomerweken

Pascale Peeters (coördinator LEV Zomerweken)aan het woord over de 12e editie van deze reeks zomeractiviteiten voor Helmondse 55-plussers.

Het is dit jaar een mooie zomer met LEV Zomerwekenactiviteiten!

Ieder jaar komt eind mei de brochure van de LEVzomerweken uit. Een brochure met een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor de Helmondse senior. Voor mij als coördinator van dit prachtige project altijd een spannend moment. Eindelijk kunnen de brochures verspreid worden en voor de belangstellende 55+ers start het moment van inschrijving. Niet alleen voor mij is dit een spannende tijd. Ook mijn collega’s van de administratie voelen een gezonde spanning. “Ik ben benieuwd hoe het programma dit jaar valt” spreekt één van hen opgetogen uit terwijl de eerste inschrijfformulieren al weer ingeleverd worden aan de balie in de Penningstraat.

Brabants lunchbuffet “Leven en Verbinden”, Sacred Dance, Karaoke, Intuïtief schrijven, Bierproeverij, Bewegen op muziek, Rondleiding Keyserinnedael met frietjes toe, Pubquiz en een workshop “vertel, ik luister…. Luister, ik vertel”. Negen activiteiten hebben de eerste week gevuld. Positieve en dankbare geluiden worden in de wandelgangen opgevangen, af en toe met een dikke knuffel als dank voor de gezellige middag. Tijdens deze eerste week hebben er 131 senioren meegedaan aan eerder benoemde activiteiten. Ook aan vrijwilligers ontbreekt het niet. 13 vrijwilligers hebben ondersteuning geboden afgelopen week.

Week 2 startte op verzoek met “Rondje Helmond met de bus” en “Turks handwerken” is ook weer terug van weggeweest. Wat een enthousiasme! Zowel bij de deelnemende ouderen, workshopleiders, vrijwilligers en LEVmedewerkers. Met een brede glimlach op mijn gezicht bekijk ik de foto’s en reacties, die we tot nu toe ontvangen hebben.

De 7 weken vol activiteiten zijn een groot succes. Het is een prachtige zomer met mooie verbindingen, die aanstaande vrijdag eindigt met een spetterend slotfeest!